Καλή διατροφή, Καλύτερη ζωή & Κλιματική Αλλαγή Πως θα αντιμετωπίσουμε την Κλιματική Αλλαγή για μια Καλύτερη Ζωή; Ανακάλυψε πως η Nestlé θα μηδενίσει τις εκπομπές αερίων έως το 2050.

 

Μάθε για την Καλή διατροφή, την Καλύτερη Ζωή & την Κλιματική Αλλαγή

Αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή

Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να περιμένει, ούτε και εμείς! Η κλιματική αλλαγή αποτελεί κίνδυνο για το μέλλον των τροφίμων, ενώ την ίδια στιγμή η παραγωγή και η κατανάλωση φαγητού αποτελούν σημαντική πηγή εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Γι’αυτό και η Nestlé δεσμεύεται να μειώσει στο μισό τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 για να φτάσει στις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

Για να επιταχύνει την πορεία της προς την επίτευξη αυτού του στόχου, η Nestlé θα επενδύσει συνολικά 3,2 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα τα επόμενα πέντε χρόνια.

 

Αναγεννητική γεωργία

Η Nestlé μαζί με τους προμηθευτές της, θα αλλάξει τον τρόπο που καλλιεργούνται και επεξεργάζονται οι γεωργικές πρώτες ύλες για να παραχθούν τα τρόφιμα, υιοθετώντας πρακτικές που βοηθούν στην υποστήριξη μιας αναγεννητικής γεωργίας προς όφελος της φύσης.  Επικεντρωνόμαστε στη διαμόρφωση υγιών βιώσιμων εδαφών, σε μηδενικές εκπομπές σε φάρμες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων και σε βιώσιμες καλλιέργειες κακάο και καφέ.

Φυτικά προϊόντα

Η επίτευξη μηδενικών καθαρών εκπομπών βέβαια, δεν απαιτεί μόνο αλλαγές στους τρόπους καλλιέργειας και εκμετάλλευσης της γης. Ο οδικός χάρτης μας προς τις μηδενικές καθαρές εκπομπές περιλαμβάνει τη διάθεση φυτικών προϊόντων, όπως αυτά της σειράς Garden Gourmet που έχει δεσμευθεί για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2022.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλεκτροκίνηση, μείωση των εκπομπών CO2

Αλλαγές απαιτούνται και στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας για τον οποίο έχουμε ήδη δρομολογήσει την ανανέωση του στόλου οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο και την επιλογή λύσεων με λιγότερες εκπομπές έως το 2022.

Μάλιστα, η Nestlé Ελλάς έχει ήδη κάνει τα πρώτα βήματα στην ηλεκτροκίνηση και σε εναλλακτικές μορφές μεταφοράς, πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Μέχρι το 2025, το 90% του στόλου της εταιρείας μας θα αποτελείται από «πράσινα» οχήματα, ενώ δεσμευόμαστε και για 50% λιγότερες εκπομπές του συνολικού της στόλου. Τέλος, τα δύο εργοστάσια μας στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται 100% από ανανεώσιμες πηγές.   

Το ταξίδι μας προς τις μηδενικές εκπομπές έχει ξεκινήσει!

Μάθε για την Καλή διατροφή, την Καλύτερη Ζωή & την Κλιματική Αλλαγή

Σχόλια