Δημιουργική εργασία για παιδιά με την Τέχνη της Γης ή αλλιώς Land Art!

Η ζωγράφος – εικαστικός  Ειρήνη Ανδρούτσου μας μιλά για την Τέχνη της Γης ή αλλιώς Land art και μας προτρέπει να δημιουργήσουμε κι εμείς στη φύση, μικροί και μεγάλοι, ξεδιπλώνοντας τη δημιουργικότητά μας!!!
Η Τέχνη της Γης δημιουργείται στη φύση. Χρησιμοποιούνται κυρίως φυσικά αλλά και τεχνητά υλικά.
Σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως και έργα τους είναι:
Robert Smithson
Richard Long
Christo
Η τέχνη στη γη είναι ένα καλλιτεχνικό κίνημα δημιουργίας στη φύση, στο οποίο γη και τέχνη είναι άμεσα συνδεδεμένα και τις περισσότερες φορές συνδέεται με την οικολογική συνείδηση. Στην ουσία ο άνθρωπος έρχεται πιο κοντά στη φύση, την γνωρίζει, συνδέεται μαζί της με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο και ενσωματώνει το έργο του σ αυτή, με αποτέλεσμα το έργο να δένεται άρρηκτα με το τοπίο.
Γι αυτό και η Land Art έχει μεγάλη παιδαγωγική αξία και καλύπτει τους στόχους της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Έτσι σας προτείνουμε μια δημιουργική εργασία – απασχόληση για μικρά παιδιά αλλά και μεγάλα!

Δείτε εδώ αναλυτικά τι είναι η Land Art:

Τέχνη της Γης ή αλλιώς Land Art: Ελάτε να δημιουργήσουμε στη φύση!


Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βγείτε έξω μακριά από τις οθόνες τηλεόρασης, κινητού και υπολογιστή. Είναι μια υπέροχη οικογενειακή εργασία και θα εκπλαγείτε από τη δημιουργικότητα της! Το μόνο που χρειάζεστε είναι η φαντασία σας και μερικά φυσικά υλικά.
Η Land art είναι εύκολη και διασκεδαστική και μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε. Βασικά περιλαμβάνει τη δημιουργία γλυπτών και τέχνης από πράγματα που μπορεί να βρείτε στη φύση, όπως βότσαλα, βράχια, κλαδιά, άμμος, κουκουνάρια, κοχύλια, κεφαλές σπόρων, φύλλα. Αυτά τα πράγματα μπορούν να μετατραπούν σε μάνταλα, σπείρες, σχήματα, ζώα ή μοτίβα.
Δημιουργική εργασία στη φύση για παιδιά με την Τέχνη της Γης ή αλλιώς Land Art!
Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.
Μάθετε για τη φύση, εξερευνήστε τα θαύματα της και αναπτύξτε μια βαθύτερη κατανόηση της διασύνδεσης της δημιουργίας και του τόπου σας μέσα σε αυτήν.
Βγείτε έξω και μακριά από την τεχνολογία για λίγο.
Άσκηση της δημιουργικότητας και της φαντασίας σας.
Αλλά το καλύτερο από όλα είναι ότι θα σας βοηθήσει να χάσετε τον ρυθμό της ζωής και να απολαύσετε λίγο χρόνο με την οικογένεια σας, δημιουργώντας μαζί τέχνη!!!
Τέχνη της Γης 

Θα χρειαστείτε:

  • Την φαντασία σας.
  • Φωτογραφική μηχανή, τάμπλετ ή κινητό.
  • Κάπου για εξερεύνηση: στο δάσος, σε μια παραλία ή ακόμα και η αυλή σας, στον κήπο, στην βεράντα, στην ταράτσα, στο πεζοδρόμιο ακόμα και στην πλατεία σας…

 Οδηγίες:

  • Εξερευνήστε την επιλεγμένη τοποθεσία σας. Ρίξτε μια ματιά σε όλα τα διαφορετικά σχήματα, χρώματα και υφές που βλέπετε.
  • Συλλέξτε υλικά για να δημιουργήσετε την τέχνη σας. Ανάλογα με την τοποθεσία σας, αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν βότσαλα, μικρά βράχια, κοχύλια, φύκια, ξύλα, φύλλα για κώνους, βελανίδια, μπαστούνια, πικραλίδες, μαργαρίτες, φύλλα και οτιδήποτε άλλο συναντάτε.
  • Βρείτε ένα ενδιαφέρον μέρος για να δημιουργήσετε την τέχνη σας.
  • Κοιτάξτε τα υλικά που έχετε συλλέξει και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη. Θυμηθείτε ότι δεν υπάρχουν κανόνες στη γη της τέχνης.
  • Δημιουργήστε το έργο σας και τραβήξτε φωτογραφίες για να εγγράψετε τις δημιουργίες σας.
  • Τέλος, περιμένουμε να μας στείλετε τις φωτογραφίες σας!
Όποιοι θέλετε θα χαρούμε να μας στείλετε φωτογραφίες από τα έργα σας, να τα δημοσιεύσουμε και να τα βραβεύσουμε!!! Στείλτε τα με μήνυμα στη σελίδα μας στο fb: facebook.com/bestnews ή αναρτήστε τα κάτω από το post.
ΥΓ 1. Όλοι οι μικροί μας φίλοι που θα εργαστείτε μαζί με τους μεγάλους σε αυτό το έργο, θα πρέπει να εστιάσετε στη διαδικασία και όχι στο τελικό αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι διασκεδάζετε μαζί και χτίζετε χαρούμενες αναμνήσεις!!!
ΥΓ 2. Καλό είναι να μην κόψουμε άνθη και να μην “πληγώσουμε” φυτά αλλά να χρησιμοποιήσουμε ότι βρούμε πεσμένο κάτω στη φύση.
Σας παραθέτουμε κι άλλα παραδείγματα για έμπνευση… Οι εικόνες είναι από το pinterest:
Τέχνη της Γης 
Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια